Så piffar du upp din outfit med örhängen

Smycken i allmänhet kan göra underverk för din outfit, och örhängen är ett måste om du vill skapa en personlig och unik look. Örhängen kan göra även den mest enkla outfit snygg och iögonfallande. Det finns en mängd olika örhängen i olika material, former och färger, och det finns ingen kombination du inte kan göra med dem. Beroende på din personliga stil får du här några tips och tricks om hur du kan piffa upp dina outfits med örhängen.

Örhängen i guld eller silver

De klassiska typerna av örhängen är definitivt guld- och silverörhängen. Jag har själv ofta funderat på vilken av de två färgerna som passar mig och min stil bäst, och om man inte redan föredrar en av färgerna kan det vara svårt att komma på vilken man ska satsa på. På senare år har det också blivit populärt att kombinera guld- och silverörhängen, men om du är en av dem som vill ha rent guld eller silver får du här lite hjälp med hur du ska välja. Som utgångspunkt rekommenderar jag alltid att du väljer den färg du tycker bäst om, eftersom det inte gör så stor skillnad. Men om du ändå vill välja ett guld- eller silverörhänge utifrån vad du normalt skulle säga passar dig bäst, kan du hålla ett öga på följande.

Använd din hudton som vägledning när du ska välja guld eller silver. Här kan du titta efter om du har en kall, neutral eller varm hudton. Om du har en kall hudton passar silverörhängen dig mycket bra, och om du har en varm hudton brukar guld sägas vara den bästa färgen. Om du har en neutral hudton finns det ingen färg som passar dig bättre än den andra, så du kan välja fritt.

Vardagslook med ringar

Om du gillar att göra ett statement men inte vill att dina örhängen ska ta upp all uppmärksamhet i din vardag, är hoop-örhängen en perfekt match för dig. De fina örhängena finns i en mängd olika storlekar och färger, så att de kan matcha vilken outfit som helst och skapa en enkel vardagslook. Ett varumärke som Friihof+Siig är ett smyckesvarumärke som är bra på att skapa vackra örhängen i en överkomlig prisklass. Här hittar du färgade creoler, enkla creoler och creoler med fina former. Hoops är perfekta för sig själva, men kan också enkelt kombineras med andra hoops eller små stickersörhängen om du har flera hål i öronen.

Skapa en elegant look med ett par långa örhängen

Om du älskar den eleganta och klassiska looken är ett par långa örhängen perfekt för dig. De finns i både guld och silver, men de populära pärlörhängena finns också i långa modeller. Den här typen av örhängen är en säker vinnare på finare tillställningar som bröllop, födelsedagar eller dejtkvällar. Det är ett perfekt örhänge för dig som har ett piercat öra men ändå vill dra uppmärksamhet till det. Ett par långa örhängen kan ge din vardagskostym ett helt nytt liv, så att du är redo att gå på röda mattan.

Kombinera dina örhängen och skapa en street look

Det har blivit mer och mer trendigt att kombinera smycken i olika material, former och färger. Om du vill skapa en rå och street look är det här det perfekta sättet att göra det på. Hitta dina grövsta örhängen och mixa och matcha både guld- och silverörhängen för att skapa en cool och street look. Ju fler örhängen och färger, desto bättre! Smyckesmärken som har skapat de perfekta örhängena för den här looken är bland annat Stine A och Enamel Copenhagen. Med Stine A örhängen och Enamel örhängen kan du skapa de coolaste och mest unika lookerna genom att stapla örhängena.

Om du följer dessa tips och tricks kan du lätt och enkelt piffa upp din vardags- eller helgoutfit precis som du vill ha den!